Додека не станете среќни со она што сте, никогаш нема да бидете среќни со она што го имате.

Зошто?

Личниот раст и развој се многу важни во животот. Низ моето искуство можам да направам разлика како изгледа животот пред и после работа на себе. Начинот на кој се сакаме себеси е многу важен затоа што е нешто кое другите го гледаат и учат како да се однесуваат со нас. Затоа, теми кои многу ги уважувам се личните граници, почитување на туѓите граници, јакнење на внатрешни и надворешни поддршки, здравата грижа за себе, свесност за менталното здравје, самодоверба.

За кого е наменет овој блог?

На ова место можеш да пронајдеш личен осврт на теми поврзани со психологија, психотерапија и личен раст и развој, пренесени на едноставен начин.

Доколку си вљубеник во личниот раст и развој или сакаш да се чувствуваш подобро со себеси, тука можеш да најдеш многу одговори, без да пребаруваш на многу места и да проверуваш дали авторот зад истото е стручен.

Содржината на овој блог е авторско дело и има информативен карактер. Содржината овде не заменува индивидуален третман, психотерапија, психолошко советување или коучинг. Доколку се соочувате со било каков предизвик, обратете се кај стручно лице или вашиот лекар за индивидуална средба.

Промената започнува од нас

Кога ќе се промениш себе, целиот свет околу тебе се менува.

Решението за било кој проблем во животот потекнува од нас самите!

Немаме магично стапче за инстант решение на проблемот, но решение постои кога преземаме лична одговорност и преземаме соодветна акција.

Претплати се на Newsletter