Политика за приватност

За нас

Адресата на оваа веб-страница е: https://www.elenadjebr.com.

Политиката за приватност на оваа веб-страница ги собира, користи и чува податоците од посетителите и корисниците на страницата. Со пристапување и користење на овој веб-сајт се претпоставува дека сте согласни цо условите наведени во овој текст.

Коментари/Референци

Кога посетителите оставаат коментари/ референци на оваа страница, се собираат само податоците прикажани во формуларот за коментари, како и IP адресата на посетителот и низа на кориснички агенти на прелистувачот за да ни помогнат во откривањето на спам.

Анонимизиран збор создаден за вашата адреса за е-пошта (исто така, наречен хеш) може да биде испратен до Gravatar за да провериме дали го користете тој сервис. Полисата за приватност на Gravatar е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, вашата профилна слика од Gravatar ќе биде видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Мултимедија/Фотографии

Доколку прикачувате слики на оваа страница, препорачливо е избегнување на прикачување на слики кои содржат информации за локацијата (EXIF GPS). Посетителите на веб-сајтот може да ја преземат сликата и да ги извадат тие податоци од сликите на вашиот веб-сајт.

Колачиња

Доколку оставите коментар/референца на оваа страница, Вие можете да одлучете да го зачувате вашето име, адреса за е-пошта и веб-сајт во колаче (cookies). Ова се користи за ваша погодност да не треба повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе сакате да објавите друг коментар. Овие колачиња траат една година.

Доколку ја посетите нашата страница за најавување, Ние ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Тоа колаче не содржи лични информации и ќе биде отфрлено кога ќе го затворите вашиот прелистувач.

Кога се најавувате, Ние поставуваме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најава и избор на екран(страница). Колачињата за најавување траат 2 дена, а колачињата за опции за екран траат 1 година. Доколку ја изберете опцијата „Запомни ме”, вашето најавување ќе трае две недели. Доколку се одјавите од вашата сметка, колачињата за најава се отстрануваат.

Доколку уредувате или објавите статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Тоа колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува ID-то на написот кој го имате уредувате. Колачето истекува после 1 ден.

Вградена содржина од други веб-сајтови

Објавите на оваа страница може да вклучуваат вградени содржини од други веб страници (пример: видеа, слики, други објави, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на ист начин како да сте го посетиле тој друг веб-сајт.

Овие веб-страници може да собираат податоци за вас, користат колачиња, вградуваат следење од трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградената содржина, вклучително и интеракцијата со вградената содржина доколку имате сметка и се најавени на тој веб-сајт.

Споделување на податоци

Вашите податоци се споделуваат само со страницата преку која се извршува вашата регистрација за добивање на Newsletter. Се зачувува вашето име и вашата адреса за електронска пошта. Преку тој сервис се испраќаат електронски маилови кои го содржат изготвениот Newsletter. По одјавата од листата на електронска пошта која се извршува автоматски, вашите податоци се бришат од истата таа листа. Корисниците имаат можност во секој момент да се отпишат од понатамошно користење на услугата на њуслетер доставена од оваа страница.

Чување на податоци

Доколку оставите коментар, коментарот и неговите мета податоци се чуваат на неодредено време. Ова се користи за да може автоматски да се препознаат и одобрат вашите понатамошни коментари, наместо да се чуваат за модерирање.

За корисниците кои се регистрираат на оваа страница (доколку има таква опција), се чуваат и личните податоци кои се внесуваат во корисничкиот профил. Сите корисници може да ги видат, уредат или избришат своите лични податоци во било кое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-сајт, исто така, може да ги видат и променат тие информации.

Вашите права

Доколку имате корисничка сметка на овој сајт или сте оставиле коментар, можете да побарате датотека со личните податоци кои ги поседуваме за вас, вклучувајќи ги сите податоци кои ни ги имате доставено. Исто така, можете да побарате бришење на вашите лични податоци. Ова не вклучува податоци кои сме должни да ги зачуваме за административни, правни или безбедносни причини.

Каде ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да бидат прегледани преку сервисот за автоматска спам проверка.