Организација и планирање, чекор кон подобро ментално здравје

Организацијата почнува со убав планер. Паметниот запишува– будалиот памти. Дали сте ја слушнале оваа народна поговорка? Во неа се крие огромна мудрост. Правени се огромен број на истражувања и се докажало дека запишувањето на целите и организирање на денот, неделата, месецот помагаат да се насочиме полесно кон нив, го држат фокусот онаму каде што треба, […]

Continue Reading

Начини да се сакаш себеси и твојот јазик на љубов кон себе

Неколку важни начини да практикуваш љубов кон себе. Оваа објава е поврзана со сите претходни каде зборувам за здравата љубов кон себеси, грижата за себе и кои се најчестите блокади поради кои не си дозволуваме да се сакаме себеси. Секако, заљубувањето во себе и начините да се практикува љубовта во овој контекст не се гледа […]

Continue Reading

Вежбата за личен раст и развој која потполно ми го промени животот

Во оваа кратка објава, сакам да споделам една вежба за личен раст и развој која мене лично многу ми го промени животот. Секако, постојат многу други фактори кои влијаеле врз промената, а и многу други вежби кои се прекрасни, но оваа вежба лично мене ми донесе најголем мотив за да преземам одредени акции. Пред да […]

Continue Reading

Неколку моќни техники на пишување дневник кои може да ги почнете веднаш

Сите имаме различни причини зошто почнуваме да пишуваме дневник, како и зошто почнуваме свесно да чекориме по патот на свесен личен раст и развој. Не постои само еден начин да се води дневник, а верувам дека одличен доказ за тоа се тинејџерските дневници кои многу од нас ги имаа. Секој различен, уникатен и прекрасен на […]

Continue Reading

Зошто водењето на дневник е толку важно и кои се неговите бенефити?

Многу познати и успешни личности пишувале редовно дневник за да ги следат своите мисли, емоции, идеи и изуми. Веројатно нема психолог кој не препорачува водење на дневник, а позади тоа се кријат многу бенефити. Јас прв пат се запознав со водењето на дневник за себерефлексија на факултет преку предметот ,,Личен развој” кој сè уште ми […]

Continue Reading