Совршените мајки, родителството и успехот со Моника Зец

Добредојдовте на мојот блог. Моника Зец е жена, мајка, графички дизајнер и сопственик на мал бизнис. Моника е една од најпопуларните мама инфлуенсери во нашата држава, па со неа зборуваме многу за совршените мајки, идеализацијата, успехот, организацијата, осудувањето меѓу мајките и мајчината интуиција. Според најновите истражувања, се докажало дека ДНКта на децата се пренесува и […]

Continue Reading

Што да правиш доколку не можеш да си дозволиш психотерапија?

Неодамна снимив една подкаст епизода каде споделувам што е она кое може да го правите доколку не сте во можност да си дозволите психотерапија. Секако, тоа не важи за посериозни состојби кои се вознемирувачки и бараат единствено стручна помош, туку за оние кои повеќе сакаат да посетуваат психотерапија во функција на личен раст и развој. […]

Continue Reading

Начини да се сакаш себеси и твојот јазик на љубов кон себе

Неколку важни начини да практикуваш љубов кон себе. Оваа објава е поврзана со сите претходни каде зборувам за здравата љубов кон себеси, грижата за себе и кои се најчестите блокади поради кои не си дозволуваме да се сакаме себеси. Секако, заљубувањето во себе и начините да се практикува љубовта во овој контекст не се гледа […]

Continue Reading

Зошто водењето на дневник е толку важно и кои се неговите бенефити?

Многу познати и успешни личности пишувале редовно дневник за да ги следат своите мисли, емоции, идеи и изуми. Веројатно нема психолог кој не препорачува водење на дневник, а позади тоа се кријат многу бенефити. Јас прв пат се запознав со водењето на дневник за себерефлексија на факултет преку предметот ,,Личен развој” кој сè уште ми […]

Continue Reading